درد نبود پزشک متخصص بر پیکر بیماران الشتری

درد نبود پزشک متخصص بر پیکر بیماران الشتری
شناسه خبـر : ۱۲۹۱۱۴ یکشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۶

نبود پزشک زنان در الشتر نارضایتی و گلایه شهروندان را به دنبال داشته است، آنها مجبور هستند برای ویزیت و درمان به شهرهای دیگر از جمله خرم‌‌آباد مراجعه کنند.

موج خبر لرستان- نسرین صفرییرانوند، « تو را به خدا صدای ما را به گوش مسوولان برسونید که چرا یک شهرستان حتی یک متخصص زنان هم ندارد، امروز خواهرم که قرار بود برای ویزیت به متخصص زنان در خرم‌آباد مراجعه کند تصادف کرد و بچه‌اش ازبین رفت» این را یکی از شهروندان الشتری به موج خبر انعکاس داده است.

او می‌گوید: مسوولان دانشگاه علوم پزشکی به خاطر خدا یک متخصص زنان و یک دکتر متخصص سونوگرافی به الشتر اختصاص دهند، هیچ شهری جز الشتر بدون متخصص زنان نیست.

موضوع کمبود پزشک به ویژه در مناطق محروم بحثی بوده که مدت‌ها مطرح است، در شهر‌هایی که مرفه‌تر هستند، شاهد تجمع پزشکان متخصص و فوق تخصص هستیم و به نسبت، در استان‌های محروم، با کمبود متخصص و فوق تخصص مواجه هستیم.

به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی کمبود پزشک متخصص تنها مربوط به پزشک زنان نیست، بلکه در رشته‌های دیگر از جمله بیهوشی، طب اورژانس و اطفال هم با کمبود مواجه هستیم.

به منظور پیگیری مطالبه شهروندان الشتری در خصوص جذب متخصص زنان با معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم.

نیروی طرحی با رفتنش ما را غافلگیر کرد

سیاوش بیرانوند با اشاره به اینکه همه متخصصانی که در شهرها حضور دارند به میل خود حضور دارند یعنی طرح اجباری ندارند، می‌گوید: این متخصصان یا مطب می‌زنند و یا تمام وقت با ما همکاری دارند، اما معمولا مطب می‌زنند و در بیمارستان‌های ما هم کار می‌کنند که ما چنان گزینه‌ای در الشتر نداریم.

به گفته وی آخرین متخصص زنان که در الشتر فعالیت داشت، همسر دکتر ابراهیمی نماینده مردم دلفان و سلسله بود که جا به جا شد، وی در سطح شهر مطب داشت عمل‌ها را هم در بیمارستان انجام می‌داد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی می‌گوید: از این به بعد نیروی طرحی که طرحشان اجباری است در شهرها مستقر می‌شوند، آخرین نیروی طرحی که داشتیم خانم دکتر حیدری بود که بنا بود بماند یعنی طرحش با حساب و کتاب ما تمام نشده بود.

بیرانوند می‌گوید: اما وزارت بهداشت طرحی را ارائه کرده مبنی بر اینکه افرادی که تمایل دارند زود طرحشان تمام شود اگر در کرونا فعالیت داشتند چند برابر ما‌ه‌های که در بیمارستان ها بوده‌اند از طرحشان کم می‌شود، دکتر حیدری این را به صورت ناگهانی رو کرد و ما را غافلگیر کرد.

جز الشتر همه شهرهای دیگر متخصص زنان دارند

او در پاسخ به این پرسش که آیا در شهرهای دیگر هم با کمبود پزشک زنان مواجه هستیم، توضیح می‌دهد: جز الشتر مورد حادی نداریم دلیلش هم این است که دکتر حیدری این طرح وزرات بهداشت را یک دفعه رو کرد، البته رفتنش کاملا قانونی بود.

 به عنوان نمونه الیگودرز ۴ متخصص، کوهدشت ۳ تا ۴ متخصص، دورود ۴ خرم‌‌آباد و بروجرد هم به اندازه کافی متخصص زنان داریم.

اما الشتر، پل‌دختر و ازنا چون کوچک هستند و امکانات رفاهی آنها کم است پزشکان رغبتی برای ماندن ندارد، طرحشان که تمام شده می‌روند و جز طرح هم گزینه دیگری نداریم.

البته در ازنا و پل‌دختر در حال حاضر متخصص زنان داریم اما نسبت به دیگر شهرها تعدادشان کم است و هر آن ممکن است با رفتن یک متخصص با مشکل مواجه شویم.

ایجاد جاذبه راه حل ماندگاری پزشک زنان در شهرهای کوچک

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پاسخ به این پرسش که راهکار شما برای رفع این مشکل چیست، می‌گوید: با وزارت خانه مکاتباتی انجام داده‌ایم مبنی بر اینکه ما به متخصصانی که طرح خاصی ندارند مبلغ فیکسی را به ازای هر روز آنکالی به آنها پرداخت می‌کنیم، همه جا هم اعلام کرده‌ایم اما متاسفانه در کل کشور کمبود متخصص در برخی رشته‌ها مانند زنان محسوس است.

به گفته بیرانوند راه حل این است پزشکان متخصص تامین شوند چون با طرح اجباری نمی‌شود همه را پای کار آورد، در شهر کوچکی مانند الشتر برای ماندگاری پزشک باید جاذبه ایجاد شود.

او می‌گوید: ابلاغ یک خانم‌دکتر دیگر را برای الشتر زده‌ایم اما شروع به کار نمی‌کند، او اصرار به فعالیت در خرم‌آباد دارد اما ما می‌گوییم تحت هیچ شرایطی موافقت نمی‌کنیم چون الشتر پزشک زنان ندارد.

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان ما رزیدنت به صورت طرح یک ماهه داریم که هر کجا مشکل اضطراری باشد خدمت کند، اما هم تجربه آنچنانی ندارد و هم کسی مسوولیت آنها را نمی‌پذیرد چون هنوز فارغ‌التحصیل نشده‌اند.

بیرانوند تعداد متخصص زنان در استان را ۶۰ نفر اعلام می‌کند و می‌گوید: در مجموع کفایت می‌کند اما در برخی شهرها اینطور نیست چون وابسته به یک متخصص است و وقتی می‌رود یعنی بحران، اتقاقی که در الشتر رخ داده است.

به گفته او‌ ۱۰ متخصص زنان در استان نیاز داریم که به نرم متوسط برسیم، اما وزارت بهداشت آنقدر فارغ التحصیل ندارد که به اختیار متخصص هر شهر را تامین کند.

 پایین آمدن ثبت نام در برخی رشته‌ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان علت کمبود متخصص در برخی رشته‌ها از جمله زنان را سختی کار و درآمد پایین عنوان می‌کند و می‌گوید: سختی کار و درآمد پایین باعث شده تمایلی برای ثبت نام در برخی رشته‌ها از جمله زنان، بیهوشی، اطفال، طب اورژانس و جراح عمومی وجود نداشته باشد، این مشکل هم مختص به استان نیست بلکه کشوری است.

بیرانوند می‌گوید: با همه سختی‌ها اما امسال ۸۰ متخصص را در رشته‌های مختلف از جمله متخصص زنان جذب کردیم که از این تعداد ۸ نفر متخصص زنان بود.

پایان پیام/

منبع خبر:فارس

به پیج اینستاگرامی «موج خبر» بپیوندید
instagram.com/moojekhabar.ir